Pálos 70 teljesítménytúra - október 4-5-6.

Pálos 70 teljesítménytúra - október 4-5-6.

A Pálos70 azoknak a fejében született meg, akik már több kilométert zarándokoltak és teljesítménytúráztak életük folyamán.

Tudták, hogy nem elég a természettel való harmonikus kapcsolat, nem elég kipróbálni, hogy mire képes az ember, hanem fontos lelki tartalommal is megtölteni ezt a 70 kilométert. A szervezők tapasztalataikat kamatoztatták az út megtervezése során, a Mária út, a Gyöngyök Útja, a Hétkaland Egyesület vagy más zarándoklatok, túrák aktív megalkotóiként. Ehhez kapcsolódott az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a Magyar Pálos Rend történelme, ami manapság egyre több embert foglalkoztat.

A Pálos70 egyes szakaszai, állomásai közben a rend több mint 750 éves múltjának értékeiből táplálkozhatunk, melynek különleges eseménye Magyarok Nagyasszonyának ünnepe – a pálosok ősi helyén, a 660 éves márianosztrai kegytemplomban. A keretet pedig szintén a pálosok Magyarok Nagyasszonyának tiszteletére szentelt Sziklatemploma adja, hiszen a Pálos70 első szakasza onnét indul.

Mivel minél szélesebb közönséget szeretnénk meghívni, ezért több különböző útváltozatot kínálunk, amelyek közül mindenki maga választhatja ki a számára legmegfelelőbbet. Így tehát lesz:

  • teljesítménytúra jellegű változat (a „Pálos 70” ahol a 74,1 km-t egy nap alatt járják végig);
  • két és fél napra bontott zarándoktúra („Fehér Barátok Nyomában”), melyet pálos testvérek vezetnek;
  • három rövidebb távú túra („Virág Benedek", „Boldog Özséb” és "Vezér Ferenc"),
  • délutáni-esti kirándulás („Remete Szent Pál”)
  • könnyű kirándulás gyermekes családoknak ("Pálos Gyermekzarándoklat") is.

Időpont: a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya Bazilika főbúcsújához illeszkedve, 2019. október 4-5-6.

Szeretettel várunk Téged, családodat, barátaidat a Pálos 70-re, ha zarándokolni, teljesítménytúrázni vagy egyszerűen kirándulni szeretnél egy jót!

http://palos70.hu/

Urnatemető és osszárium

Urnatemető és osszárium

A páli Szent Vince plébániatemplomban urnatemető mellett szórásos temetésre alkalmas osszárium is található.

 

Miserend plébániatemplomunkban